Levering aan derden

Levering eigen bereidingen

De ZAMB levert specialistische farmaceutische zorg door het produceren van specialistische medicatie die niet of nauwelijks in de markt verkrijgbaar is. Met het aanbieden van deze producten aan de externe markt kunnen andere ziekenhuizen profiteren van de uitstekende leverbetrouwbaarheid, medicatieveiligheid en het GMP-gecertificeerde assortiment van de ZAMB.

Om de doorlevering van het assortiment eenvoudig en snel te kunnen afhandelen en daarmee de doorlooptijd van uw bestelling zo kort mogelijk te houden, kunt u bestellingen plaatsen via de webshop.

Voor meer informatie zie Levering aan derden.

Levering geregistreerde geneesmiddelen

ZiekenhuisApotheek Midden-Brabant (ZAMB) mag geen geregistreerde handelspreparaten aan collegae openbare apotheken doorleveren. Dit mag van de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet aangezien de ZAMB geen groothandelsfunctie c.q. groothandelsvergunning heeft.
Indien een openbare apotheker toch voornemens is om een geregistreerd handelspreparaat van de ZAMB te  betrekken, moet gebruik gemaakt worden van een formulier waarop een motivatie voor de aanvraag ingevuld dient te worden.
De dienstdoende apotheker zal vervolgens uitzoeken of het om een nood-/spoedsituatie gaat en of de openbare apotheek alles redelijkerwijs in zijn macht zijnde gedaan heeft om op de reguliere wijze aan het preparaat te komen.
De dienstdoende apotheker zal vervolgens een afweging c.q. beslissing nemen tot wel of geen levering, ook o.a. kijkend naar de behoefte en daarmee leveringsgaranties voor de eigen klinisch opgenomen patiƫnten van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis.


ZAMB werkt o.a. voor:

logo Elisabeth Tweesteden ziekenhuis logo Regionaal Ambulance Vervoer logo 2 serve kliniek logo Verbeeten Instituut